SZKOLENIA
Z WEBDONE

Prowadzimy zajęcia online dla osób z niepełnosprawnością w zakresie tworzenia projektów internetowych oraz treningi psychologiczne.

Są bezpłatne dla osób z niepełnosprawnością

Są łatwo dostępne, ponieważ odbywają się online

Są rzeczowe, inspirujące i dobrze zaplanowane

NASZ cel

Dostarczamy inspirujących, nieodpłatnych szkoleń dla osób z niepełnosprawnością.

Szkolenia Fundacji Webdone

Osoby z niepełnosprawnością potrzebują aktywizacji, możliwości budowania kariery i budowania relacji. W tym celu Webdone oferuje szereg szkoleń w zakresie Informatyki oraz Treningi Psychologiczne.

Podczas organizowanych przez nas szkoleń online, potrzebujący nauczą się realizować od podstaw projekty internetowe.

Korzystając z warsztatów z psychologiem rozwiną kompetencje intrapersonalne i międzyludzkie.

Jeśli Jesteś Osobą z Niepełnosprawnością

Poniżej znajdziesz listę szkoleń i treningów jakie obecnie oferujemy. Jeśli jesteś zainteresowany którymś z nich, możesz od razu zapisać się na wybrany termin. Przygotuj się do spotkania notując sobie interesujące Cię pytania, a my w trakcie spotkania postaramy się na nie rzeczowo odpowiedzieć.

Jeśli masz pomysł na ciekawy projekt lub reprezentujesz grupę osób pragnących odbyć szkolenie/trening na wybrany przez siebie temat, skontaktuj się z nami na kontakt@fundacjawebdone.pl.

Szkolenia

Informatyka Webdesign

Nauczysz się jak stworzyć bloga lub stronę internetową. Z nami dowiesz się jak zaplanować od podstaw projekt internetowy, jak stworzyć logo, mierzyć ruch w witrynie i z jakich narzędzi korzystać aby planować sprawną pracę nad projektem. Dowiesz się też jak planujemy i realizujemy projekty w Fundacji Webdone.

"Mój Blog"

Naucz się jak stworzyć bloga w oparciu o WordPress i Divi. Dowiedz się jak dodawać i edytować wpisy, rozwijać bloga i dostosować jego wygląd do własnej wizji. Opis szkolenia >>

"Moja Strona WWW"

Naucz się jak stworzyć od zera stronę internetową w oparciu o WordPress i Divi. Zaplanuj menu, twórz sekcje i podstrony, edytuj treści, dodawaj grafiki i wiele więcej. Opis szkolenia >>

"Mój Projekt w Sieci"

Zaplanuj od podstaw swój projekt w internecie. Stwórz logo, opracuj grafikę, poznaj podstawy UX i zaplanuj efektywne działania w Social Mediach. Poznaj podstawy techniczne niezbędne do konfiguracji projektu. (Dostępne wkrótce!)

Szkolenia

Treningi Psychologiczne

Nasz fundacyjny psycholog i trener proponuje kilka treningów psychologicznych. Każdy wspiera codzienne funkcjonowanie i poprawia ogólny dobrostan. Podczas treningu dowiesz się jak możesz zwiększyć pewność siebie, poradzić sobie z pojawiającym się stresem, a także jak stać się bardziej asertywną osobą.

"Efektywna komunikacja"

Zdobądź umiejętność skutecznej komunikacji. Dowiedz się czym jest komunikacja, jakie przeszkody stoją na drodze do jej efektywności. Podczas warsztatu nauczysz się jak nadawać komunikat, który będzie zgodny z Twoją intencją.
Opis szkolenia >>

"Pokonaj Stres"

Poznaj ćwiczenia oddechowe i skuteczne metody relaksacji. Dowiedz się czym jest stres, skąd się bierze i jak nad nim panować w krytycznych momentach. Naucz się praktycznych technik pracy z ciałem i umysłem. (Dostępne wkrótce!)

"Trening Asertywności"

Naucz się stanowczości i pewnego siebie wyrażania własnych opinii. Zyskaj głęboką wiarę we własne umiejętności i wzmocnij poczucie wewnętrznej siły. (Dostępne wkrótce!)

możesz pomóc!

Wesprzyj Szkolenia Webdone

Na razie prowadzimy treningi online, korzystając z narzędzi do wideokonferencji. Później będziemy organizować także treningi stacjonarne – bezpłatne lub dotowane z programów pomocy fundacjom realizującym tego typu cele.

Jeżeli jesteś psychologiem/trenerem lub Twoja organizacja jest w stanie wesprzeć Fundację Webdone w zaplanowaniu i realizacji szkoleń, napisz do nas maila na adres szkolenia@fundacjawebdone.pl.